Bel ons 050 - 309 6111

Actueel

 

Schenken bespaart belasting en meer

Schenken biedt niet alleen plezier in het geven, maar ook belastingvoordeel. Als je box 3 flink vol zit en je kinderen minder box 3-vermogen hebben, kan je door schenken als familie inkomstenbelasting besparen. Verder kunnen heel veel families door schenken erfbelasting besparen. Hoe dat werkt?

> Lees meer

 

Box 3: kan jij besparen?

Betaal jij belasting in box 3? Dan verandert jouw belastingtarief in 2017. Als je een klein vermogen hebt, ga je iets minder betalen, als je veel vermogen hebt betaal je méér. Het is in beide situaties interessant op box 3 te sturen. Daarom hierbij eerst de wijziging voor 2017 en vervolgens wat je kunt doen om belasting te besparen.

> Lees meer

 

Dga-salaris en managementfee: check ze nu

Directeur-grootaandeelhouder (dga), is jouw salaris hoog genoeg? Voor je uitgaven en ook volgens de regels van het gebruikelijk loon? En hoe zit het met de managementfee die de holding ontvangt? Dit is hét moment om salaris en managementfee te checken en zo fiscale problemen te voorkomen.

> Lees meer

 

Lijfrente- of banksparen?

Bij de huidige fiscale wetgeving is het aantrekkelijk om ‘met fiscale aftrek’ voor je oude dag te sparen. Dat gebeurt door lijfrente- of bankspaarpremie af te trekken en als je uitkeringen ontvangt belasting te betalen. Dit is extra aantrekkelijk als je de premie nu af trekt tegen een hoog tarief en te zijner tijd tegen een laag (bejaarden)tarief belasting betaalt over de uitkeringen. Je leest nu meestal over banksparen, maar lijfrente- en bankspaarpremie worden fiscaal hetzelfde behandeld.

 > Lees meer

 

Rendement banksparen beter

Je zoekt natuurlijk naar de meest voordelige partij om je geld onder te brengen. Als je geld hebt dat je voorlopig niet hoeft te gebruiken en eigenlijk als spaarpot voor je pensioen wilt gebruiken, let op deze tip.

 > Lees meer

 

Rutte III en de eigen woning

Vraag jij je af wat de fiscale plannen van Rutte III voor jou betekenen? Helaas, daar kan ik geen duidelijk antwoord op geven, het zijn immers voornemens. Van wetsvoorstellen met 1  januari 2018 als geplande ingangsdatum is de kans dat ze worden ingevoerd natuurlijk wel groot. Maar veel plannen voor de komende jaren zijn nu nog niet meer dan een grove schets en we weten niet of deze plannen (compleet) door de Tweede en Eerste Kamer komen.

 > Lees meer

 

Heb jij nog iets aan te geven?

Mensen die in het verleden zaken buiten hun aangifte hebben gehouden, kunnen gebruikmaken van de zogenaamde inkeerregeling. Dit betekent dat je zelf bij de Belastingdienst aangeeft dat je een of meer aangiftes uit het verleden wilt aanpassen. In zo’n geval wordt de boete beperkt tot 40% van de normale boete of helemaal teruggebracht naar nihil. Per 1 januari a.s. wordt deze regeling afgeschaft. Een goede reden om nu actie te ondernemen.

 > Lees meer

 

Rutte III en de B.V.

In de media lijkt het alsof de plannen van Rutte III al wet zijn. Toch zijn veel plannen niet meer dan een grove schets en weten we niet of ze (ongewijzigd) door de Tweede en Eerste Kamer komen. Toch is het natuurlijk goed om deze beleidsvoornemens te kennen. Daarom hieronder de plannen rond de B.V. en iets over hun achtergrond en samenhang. Net als in de media lijkt het dan of het allemaal zeker doorgaat, maar dat is dus niet zeker!

 > Lees meer